Selecteer een pagina

Zakelijke bankrekening, wat zijn de mogelijkheden?

Eén van de zaken die goed geregeld moet zijn, zijn je bankzaken. Om te beginnen het openen van een bankrekening. Niet alleen houd je door het openen van een zakelijke rekening je administratie gescheiden en overzichtelijk, ook kom je hierdoor professioneel over naar je klanten en de bedrijven waar je inkoopt. Daarom adviseer ik met klem om een zakelijke bankrekening te openen. Waar je op kunt letten en wat je nodig hebt leg ik hieronder uit.

Zakelijke bankrekening, wat zijn de mogelijkheden? | Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) | De Online Onderneemster

Welke bank kies jij en waar kun je op letten?

Welke bank je kiest kan van verschillende factoren afhangen. Ga je voor je eigen vertrouwde bank, kies je voor een goedkope bank of zijn voor jouw de services en mogelijkheden die een bank biedt het belangrijkst? Bij het kiezen van een bank is het daarom vooral belangrijk dat de bank aansluit bij jouw wensen en behoeften. De verschillende banken en de kosten heb ik hieronder voor je op een rij gezet.

Zakelijke rekening openen - vergelijking banken 11 september 2019 - De Online Onderneemster

Betalingen via een zakelijke bankrekening

Doordat je een zakelijke bankrekening hebt, kun je betalingen ontvangen of zelf betalingen verrichten. Zoals hierboven aangegeven in het schema betaal je voor de ontvangst van betalingen én voor het doen van betalingen. Deze verschillen per bank en daarom is het interessant om de verschillende banken eens naast elkaar te zetten voor je een keuze maakt.

Om de kosten van het ontvangen van betalingen te beperken is het goed het aantal te ontvangen betalingen zoveel laag mogelijk te houden. Werk je met een betaalservice, laat dan bijvoorbeeld één keer per week of zelfs één keer per 2 weken of maand uitbetalen in plaats van per dag.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!