Selecteer een pagina

De vijf voordelen van online boekhouden

Heb jij ook zo’n hekel aan het bijhouden van je administratie en de boekhouding? Het is zeker niet mijn favoriete onderdeel van het online onderneemster zijn. Hoe fijn is het dan als een groot deel van je boekhouden voor je wordt gedaan? Dat kan met een online boekhoud programma. Twijfel je nog hierover? Laat je dan overtuigen met deze vijf voordelen van online boekhouden.

De vijf voordelen van online boekhouden | Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) | De Online Onderneemster

De vijf voordelen van online boekhouden

Handige koppeling met je website

Niet meer zelf al je verkoop facturen invoeren, dat alleen scheelt al zoveel werk. Met een online boekhoudprogramma als Moneybird kun je een koppeling maken met je online bedrijf en worden facturen automatisch in je boekhouding verwerkt.

Handige koppeling met je bank

Met een online boekhoudprogramma kun je een koppeling maken met je bank. Je importeert dan eenvoudig je bankafschriften in de boekhouding. Met meerdere banken zoals Knab, ING en Rabobank is er zelfs een volautomatische koppeling mogelijk. Zo hoef je nooit meer handmatig banktransacties in te voeren of over te typen.

Mail en herken

Online boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid je facturen en bonnetjes in het digitaal archief van het programma te plaatsen. Bij de betere boekhoudprogramma’s zoals Moneybird zit er zelfs een scan/mail en herken functie in het programma zodat je deze niet meer handmatig hoeft in te voeren.

Eenvoudig je BTW-aangifte doen

Ook de BTW-aangifte wordt met een online boekhoudprogramma een fluitje van een cent. Verstuur je BTW-aangifte direct vanuit je boekhoudprogramma naar de belastingdienst (niet bij alle online boekhoudprogramma’s al mogelijk) of neem simpelweg de gegevens over zodat je snel klaar bent.

Bespaar tijd

Het belangrijkste voordeel van online boekhouden is wel de tijd die je jezelf bespaart. Juist omdat veel al automatisch gedaan wordt, hoef je zelf niet zo veel meer te doen. Je gaat tijd overhouden die je weer aan de leukere dingen kunt besteden. En dat is wel heel erg fijn toch?

Moneybird

Het online programma waar ik zelf goede ervaring mee heb is Moneybird. Met dit programma hoef ik elke dag maar 5 minuten te besteden aan mij boekhouding om helemaal bij te zijn. Moneybird is al ruim 10 jaar het online boekhoudprogramma voor zelfstandig ondernemers. Het programma is gebruiksvriendelijk en werkt snel. Probeer Moneybird nu gratis 120 dagen uit met mijn speciale link.

(dit blog bevat affiliate linken)

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!