Selecteer een pagina

Verzendverpakkingen: een must voor jouw webwinkel

Voor een webwinkel hoort het erbij, verzendpakkingen. Maar verzendverpakkingen zijn meer dan een doos om je producten veilig bij je klant te krijgen, ze kunnen ook een bijdrage leveren aan de klantbeleving. Coolblue heeft zo bijvoorbeeld zijn eigen leuke teksten erop om klanten aan te moedigen om de doos re recyclen. Ook Lobbes speelt op een grappige manier in op het recyclen en moedigt ouders aan een stoere robot te gaan knutselen met de kinderen. Zo is niet alleen de inhoud van de doos die bijdraagt aan het plezier van een pakket ontvangen, ook de doos zelf maakt dat de klant blij wordt van het pakket. Lees in dit blog meer over de verschillende verpakkingen, welke je het beste kunt kiezen en hoe je met de doos al een positieve bijdrage kunt leveren aan klantbeleving.

Verzendverpakkingen: een must voor jouw webwinkel | Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) | De Online Onderneemster

Soorten verzendverpakkingen en het gebruik hiervan

Brievenbusdoosjes

Brievenbusdoosjes spreken eigenlijk voor zich, een smal doosje wat verzonden kan worden met brievenbuspost. Toch heb je hier ook vele verschillende formaten in, kijk dus goed wat jij verkoopt en welk formaat hierbij past. Wanneer je alleen accessoires verkoopt, is het dus niet nodig om een A4 brievenbusdoosje aan te schaffen, maar kun je beter kijken naar een A5 of A6 brievenbusdoosje. Hoe kleiner, hoe beter. Het is immers zonde om lucht te versturen.

Verzenddozen

Naast de smalle brievenbusdoosjes, heb je natuurlijk ook grotere verzenddozen. Deze zijn erg handig in gebruik wanneer je grotere producten wil versturen. Denk hierbij wel aan eventueel opvulmateriaal, zodat jouw product veilig aankomt op de bestemming. Ook hier zijn vele verschillende formaten in, meet dus even jouw producten op en kies een zo klein mogelijke doos.

Verzendzakken

Verzendzakken zijn ideaal voor producten die niet kunnen beschadigen, zoals: kleding, stoffen en onbreekbare producten. Ze zijn licht en gemakkelijk in gebruik, en wanneer je kleine producten verzend kunnen deze ook door de brievenbus. Ook hierbij geldt: kies het formaat dat bij jouw producten past.

Wikkelverpakkingen

Wikkelverpakkingen zijn perfect wanneer je boeken, cd’s, dvd’s of catalogi wil verzenden. Zo zijn deze veilig verpakt en kunnen ze niet beschadigen en hoef je niet een grote brievenbusdoos te pakken.

Verzendenveloppen

Hier heb je vele soorten in, zoals bordrug- of luchtkussen enveloppen. Deze zijn voor allerlei producten geschikt, dus hier is het van belang dat je goed nagaat wat voor product er in verzonden moet worden. Enveloppen zijn gemakkelijk in gebruik en tevens een goedkope manier van verzenden.

Bedrukken van je verpakkingen

Zoals ik al in het begin vertelde, draagt de verpakking ook al bij aan de klantbeleving. Een saaie bruine doos, tja het doet wat het moet doen namelijk de producten beschermen, maar echt blij word ik er als ontvanger niet van. Door er vrolijke stickers op te plakken met een leuke tekst, de doos dicht te plakken met een vrolijke tape of zelfs de doos te bedrukken zodat het een cadeau lijkt, zorgt al voor een hele andere beleving voor de klant. Je wil toch ook dat je klant weer terugkomt en vooral ook vaker een bestelling plaatst? Dus maak van je verzendverpakking ook een feestje!

Op maat gemaakte verzendverpakkingen

Wil je het nu meteen goed en professioneel aanpakken, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het bedrukken van (brievenbus)dozen. Bij Velpack.nl kan dit al vanaf 25 stuks, waardoor dit ideaal is voor de starter, of wanneer je een nieuwe huisstijl wil testen. Je kunt contact opnemen via info@velpack.nl of bellen naar 0575-743230.

Pakketten verzenden

Wil je meer weten over de manieren van verzenden, de bezorgdiensten en waar je op moet letten bij het verzenden van je producten? Lees dan het blog je pakketten verzenden.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!