Selecteer een pagina

Verdeel je inkomsten

Als Corona ons wel iets geleerd heeft is dat het hebben van een inkomen relatief is. Het ene moment heb je nog een goed lopend bedrijf, het volgende moment is die financiële fundering in één klap weggevaagd. Het heeft mij flink aan het denken gezet. Mijn oplossing: Verdeel je inkomsten. De vraag is, is dit wel mogelijk om te realiseren?

Column _ Verdeel je inkomsten _ Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) _ De Online Onderneemster

Een tweede manier van geld verdienen

Als ondernemer moet je creatief en flexibel zijn. Meebewegen met de behoeften van je klanten. Dus waarom wedden op één paard? Een vraag die ik mij al langer geleden afvroeg. Natuurlijk moet je trouw blijven aan je core business, aan dat waar je jouw bedrijf voor begonnen bent. Maar wat als je daarnaast nog op een andere manier geld kunt verdienen zodat je niet afhankelijk bent van die ene manier.

Wat ik hiermee bedoel? Ik zal je aantal voorbeelden geven. Stel je bent mindfulness coach. Je core business is het geven van cursussen aan je klanten. Daarnaast zou je een webwinkel kunnen starten met bijvoorbeeld e-booken die meer uitleg geven over mindfulness of nieuwe coaches kunnen opleiden.

Als sieraden webwinkelier verkoop je jouw handgemaakte producten. Daarnaast zou je ook workshops kunnen geven aan dames die het leuk vinden om te leren hoe ze zelf sieraden kunnen maken.

De truc is dus iets te vinden dat past bij je core business zodat het jou zo min mogelijk extra tijd kost.

Een passief inkomen

Op deze manier een tweede inkomen creëren is leuk als je tijd over hebt, maar wat als al je tijd al gaat zitten in je core business? Ook dan is het nog steeds mogelijk om een extra inkomen te krijgen. Want zou het niet super zijn als je naast het geld dat je verdient en waar je hard voor werkt, ook een passief inkomen hebt? 

Een passief inkomen?

Een passief inkomen is niet anders dan geld dat binnenkomt zonder dat je hiervoor (nog) werkt. Dit kan via een online training zijn maar ook via affiliate of beleggen in dividend aandelen. Hilde Radt legt in haar vlog Zo creëer je passief inkomen alles uit over deze manier van geld verdienen.

Hier is dus de truc dat je eenmalig tijd investeert waarna vervolgens het geld als vanzelf binnenkomt. Deze manier van extra inkomen verwerven is ook hetgeen waar ik (Gea) me nu op richt. 

Hoe verdeel jij je inkomsten?

Wij zijn benieuwd. Zie jij het zitten om je inkomsten meer te verdelen? En wat zou dan bij jou passen?

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!