Selecteer een pagina

Column | Vakantietijd is komkommertijd

De vakanties zijn weer begonnen, de regering is met reces en de wegen zijn voor de verandering weer eens gewoon begaanbaar. Ik geniet altijd van deze rust. Even geen gehaast om op school te komen, een volle to-do lijst maar gewoon voetjes omhoog en ontspannen. Vakantietijd is echt even komkommertijd, voor mij in de positieve zin van het woord.

Vakantietijd is komkommertijd | Column over online ondernemen | Gea Simons | De Online Onderneemster

Waarom ik komkommertijd niet erg vind

Veel online bedrijven zien in de zomervakantie hun omzet – en de werkdruk – flink dalen. Met recht komkommertijd dus. Ikzelf vind dat absoluut geen probleem. Ik reken zelfs juist op deze rustige periode. Het is toch heerlijk om even tot rust te komen? Dat heb je, ook als online onderneemster, echt nodig. Maak, zelfs als je deze zomer niet op vakantie gaat en gewoon doorwerkt, gebruik van deze rustige periode om weer even op te laden. Ga lekker wandelen, pak gewoon midden op de dag een boek om een uurtje te lezen of verwen jezelf eens lekker en ga met een vriendin naar de sauna. Het kan gewoon.

De vakantie voor de rot klussen

Ik gebruik de vakantie ook altijd voor de “rot” klussen. Of beter gezegd voor die klussen die ik meestal uitstel. Op mijn to do lijst staan dus deze zomer onder andere mijn oudere blogs aanpassen, de afbeeldingen in de media map doorlopen om te zien wat weg kan, mijn kantoor opruimen en het huis een flinke schoonmaakbeurt geven. En ik kan je zeggen dat dit laatste echt wel nodig is ;).

Kijk niet op tegen de vakantie maar kijk er naar uit

Mijn tip: kijk niet op tegen de vakantie maar kijk er naar uit. En maak gebruik van de rustige periode die komen gaat. Je hebt het verdiend! 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!