Selecteer een pagina

Column | Mijn ultieme vrijheidsbeeld

Eefje en ik kennen elkaar inmiddels al heel wat jaren. Samen, zo voelt het tenminste voor mij, zijn we naar een volwassen bedrijf gegroeid. Beide begonnen als webwinkelier en nu helpen wij allebei andere ondernemers. Eefje helpt onderneemsters hun dromen, plannen en ideeën tot Bloei! te laten komen. Zo helpt zij ook al jaren mij door simpelweg mijn wirwar aan gedachten om te zetten naar vaste plannen. En ik help onderneemsters door hen de nodige ruggensteun te bieden op het technische vlak zodat zij vol vertrouwen aan hun mooie bedrijf kunnen werken zonder tegengehouden te worden door een stukje techniek.
Mocht je denken dat deze column een ode gaat worden aan Eefje dan heb je deels gelijk. Want door een mooie opdracht in haar Bloei programma heb ik mijn ultieme vrijheidsbeeld op papier kunnen zetten. Wat ik wil in de toekomst, en vooral hoe ik deze zie, deel ik graag in deze column met je om je te inspireren.
Mijn ultieme vrijheidsbeeld | Column over online ondernemen | Gea Simons | De Online Onderneemster

Mijn Ultieme Vrijheidsbeeld

Het is een mooie zaterdagochtend in september. Inmiddels wijst de klok 9.00 uur aan en hoor ik gestommel op de trap. Nog voor Ivar en Sien de kamer binnenkomen ruik ik al de verse croissantjes van de bakker. Het is een standaard ritueel geworden. Hun momentje samen, terwijl ik lekker nog even blijf liggen. Samen genieten we van het heerlijke ontbijt en van elkaar. We hebben geen haast, de tijd is aan onszelf.
 
Na het ontbijt ga ik mij douchen terwijl Ivar de rugtassen inpakt. Er staat een prachtige wandeling langs de Moezel op de planning met natuurlijk een picknick op de berg. Tijdens de wandeling loopt Sien voor ons uit. Elk beestje en bloempje wordt aangewezen. Ze geniet er zichtbaar van. Halverwege stoppen we op een mooie plek met uitzicht over de Moezel. Perfect voor onze picknick. Het is een simpele lunch bestaande uit cracker met kaas en worst, maar oh zo lekker.
 
Na de heerlijke wandeling rijden we naar ons tweede huis terug. Zo in de zon ziet het huis er nog mooier uit. Het typische witte huis met bruine balken en leien dak is echt een thuis voor ons. Het staat iets hoger op de berg waardoor we uitkijken op de Moezel en de mooie wijngaarden aan de overkant. We gaan hier dan ook regelmatig heen. Alleen, maar ook met vrienden en familie. Naast het terras is ook de kelder één van ons meest favoriete plekken. Hier is een volledige wijnkelder met prachtige gewelven maar ook een knus thuis café met een barretje en een lekkere lounge hoek. Alhoewel we een prachtige keuken hebben, koken we zelden als we hier met z’n drietjes zijn. We lopen, net als vandaag, gewoon naar ons favoriete restaurant dat een straat lager ligt aan de Moezel. En ’s avonds thuis steken we voor de gezelligheid de openhaard aan en lezen we een boek onder het genot van een glas wijn terwijl Sien lekker aan het spelen is.
 
Ook op zondag starten we rustig op. Vanavond rijden we terug naar Nederland maar verder hebben we geen plannen. We keuvelen lekker wat, doen een spelletje en genieten van een lunch op ons terras. Pas na het warm eten stappen we in de auto en rijden we naar Nederland.

En dan begint de normale week

Voor Sien is naar school gaan één groot feest. Elke dag gaat ze huppelend voor mij uit. Inmiddels hebben ze op school een 5 gelijk dagen plan met continu rooster ingesteld. Dus van 8.30 uur tot 14.25 uur is Sien op school en werk ik. Naar de BSO hoeft Sien niet meer omdat ik prima uitkom met de uren dat zij op school zit.

Mijn werk heb ik voor de deel uitbesteed. Ik heb een VA voor het schrijven en inplannen van mijn sociale media, een VA voor adverteren op Facebook en Instagram en een VA voor mijn boekhouding. Inmiddels werk ik ook samen met een vaste groep van fantastische online onderneemsters die elk heel sterk zijn in hun eigen niche. Met hun hulp kan ik niet alleen mijn klanten compleet bedienen, maar helpen zij ook mij door regelmatig content te schrijven voor mijn blog. Hierdoor kan ik mijn tijd zoveel efficiënter inrichten dat 6 uur werken per dag voldoende is. En die 6 uur per dag zijn vooral voor mijn klanten.

Ook het huishouden heb ik uitbesteed. Heerlijk is het om weer een huishoudelijk hulp te hebben die wekelijks de boel komt schoonmaken en ook nog eens de was voor mij wegwerkt.

Ik heb weer tijd over, voor mijn gezin, voor mijn vrienden, voor mijn familie en vooral ook voor mijzelf. En trots kan ik zeggen dat ik niet alleen meer tijd heb, maar dat ik elke maand ook nog eens een mooi salaris naar mijzelf kan overmaken. Met dit geld hebben wij ons tweede huis aan de Moezel kunnen kopen en kunnen we elke jaar een mooie reis maken. Samen met Sien zien we heel veel van onze mooie wereld en genieten we hier als gezin met volle teugen van.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!