Selecteer een pagina

Interview | ’t Uiltje Kindercoaching

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

Mijn bedrijf heet: ’t Uiltje Kindercoaching!

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Mijn naam is Heidi Hammers, ik woon samen met mijn man Peter in de Hanzestad Deventer maar ben 50 jaar geleden geboren in Zwolle. Uit mijn eerste huwelijk heb ik een zoon Bart, inmiddels 19 jaar alweer.

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

Ik begeleid kinderen bij het terugvinden van hun geloof in zichzelf, hun zelfvertrouwen en hun positieve zelfbeeld met mijn creatieve handen, een open hart en luisterend oor.

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Vooral (extra)gevoelige kinderen én hun ouders help ik graag om te leren omgaan met die gevoeligheid. Een karaktereigenschap die mooi, maar ook best verwarrend kan zijn.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Door de diagnose ‘chronisch pijn/belastbaarheidssyndroom bij Fibromyalgie, Lipoedeem en PTSS’ kan ik niet voor een andere baas dan mezelf werken; maar laat ik dat nou net heel leuk vinden! Het is voor mij vooral belangrijk om mijn eigen werktijden te kunnen bepalen en een stapje terug te doen op het moment dat dit voor mij het beste is. Dat kan niet zomaar als je in loondienst werkt.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Meestal ben ik op mijn praktijklocatie te vinden, educatieve stadsboerderij en expertisecentrum voor duurzaamheid de Ulebelt, waar ik mijn praktijkruimte huur. Ik start de dag tussen negen en tien uur en ga naar huis als mijn agenda dat toelaat en ik ‘geen zin’ meer heb. Meestal vliegt de dag voorbij en is het tussen half vier en vier voordat ik weer thuis ben. Het grote voordeel van werken op een stadsboerderij is dat ik ieder uur makkelijk even kan ontspannen in de natuur!

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Ik doe veel alleen, uiteraard het coachen doe ik zelf. Mijn logo en huisstijl heb ik samen met Eline Boon (bybean.nl) ontworpen, zij heeft het gedigitaliseerd en ‘drukproof’ gemaakt. Zelf heb ik aanzet gegeven met een moodboard. Omdat mijn praktijk een soort doorstart heeft gemaakt, heb ik de website nog niet af. Dat vind ik best ingewikkeld om te doen, maar door gebrek aan inkomsten kan ik het nu niet uitbesteden. Hopelijk gaat dat in 2021 wel lukken!

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Ik werk graag samen met anderen! Zo ben ik aangesloten bij het KinderCoachGilde, beroepsvereniging voor kindercoaches, maar maak ik ook graag kennis met collega’s bij diverse netwerkborrels, zo ongeveer vier keer per jaar. In 2021 start ik met mijn eerste intervisiegroep met drie andere kindercoaches, een leuk gemengde groep dames met meer of minder ervaring. Ik denk dat we veel kunnen leren van elkaar!

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Mijn ultieme droom voor ’t Uiltje Kindercoaching is dat ik ieder jaar kinderen kan helpen met het overwinnen van de obstakels die zij in hun (jonge) leven tegenkomen door hun (extra)gevoeligheid begrijpelijk voor hen te maken. Voor mezelf is mijn droom dat ik een dusdanig inkomen voor mezelf kan verdienen dat mijn man zijn zware baan kan inruilen voor iets minder zwaars!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!