Selecteer een pagina

Interview | Maroesja Kroot

Wat is de naam van je bedrijf?

Knijpertjes.nl

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Ik ben Maroesja Kroot, een creatieve duizendpoot van 46 jaar. Ik woon en werk met heel veel plezier op de zolderverdieping van een prachtig oud pand op de markt in Sint-Michielsgestel. 

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

In 2011 ben ik mijn bedrijf Knijpertjes.nl begonnen. Met heel veel passie en plezier ontwerp ik originele houten knijper producten in de vorm van relatiegeschenken, bedankjes, souvenirs en promotionele producten. Denk hierbij aan houten wasknijpers, magneet knijpers, grote knijpers of mini knijpers met een logo/tekst gravure of bedrukking.

Knijpers zijn multifunctioneel en onder andere te gebruiken als zakkensluiter, (menu-) kaarthouder, kaarsenstandaard, originele ophanghaak, give-away of fotowaslijn. Een knijper staat symbool voor verbondenheid en dat is ook precies waar ik mijn best voor doe. Werkgevers verbinden met werknemers, Ondernemers verbinden met klanten, Mensen verbinden met mensen!

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Ik werk het liefst met klanten die mij en mijn product weten te waarderen. Tot het beste resultaat komen door samen te werken zodat we er beide een voldaan gevoel aan overhouden.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Vanuit een ww positie ben ik begonnen met Knijpertjes.nl omdat ik als off-set drukker destijds niet aan een baan kon komen. De grafische industrie had het erg moeilijk dus ben ik verder gaan kijken. Ik wilde iets doen waar ik mijn creativiteit in kwijt kon, iets creëren wat er nog niet was, wat ik vanuit thuis kon doen en wat binnen mijn budget paste om te kunnen starten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen werk ik veelal vanuit thuis. Ik probeer wel regelmatig op pad te gaan naar klanten, netwerk events, open coffee of bezoek potentiële nieuwe klanten.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Ik doe héél veel zelf maar het graveren en bedrukken van knijpers besteed ik uit. Verpakken en beplakken doet Cello. Hier werken mensen met een beperking met liefde en plezier aan de producten van Knijpertjes. Een stukje seo, vindbaarheid op Google en technische hoogstandjes besteed ik ook uit. Op dit moment heb ik t/m april 2021 full-time een stagiaire Marketing&Communicatie waar ik dagelijks mee samenwerk. Erg leuk en leerzaam! 🙂

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Wanneer ik nieuwe ideeën heb probeer ik dat zoveel mogelijk met collega ondernemers/onderneemsters te bespreken of beter gezegd, ik vind het erg prettig om te brainstormen! Dit levert uiteindelijk ook vaak de beste en leukste producten op. Ook ben ik momenteel bezig met een samenwerking om onze producten te bundelen en op die manier ook te versterken. Stay tuned 😉

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Mijn droom is om over 5 jaar zelf alleen nog maar bezig te zijn met het bedenken en creëren van nieuwe originele Knijpertjes producten. Al het andere wat nodig is om een bedrijf optimaal te runnen en te laten groeien besteed ik dan uit.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!