Selecteer een pagina

Interview | Margreet Stegeman

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

Mijn bedrijfsnaam is mijn eigen naam: Margreet Stegeman – Blogger & Storyteller.

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Ik ben dus Margreet, veertig lentes jong, ik woon in het pittoreske Broekland met mijn mannen: Danny(♥), Daan (2006), Xem (2009) en Mees (2012) en onze labrador Pepper. Ik hou van wandelen in het bos, maar vooral langs de Zeeuwse kust.

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

Ik schrijf blogs voor ondernemers die ervoor kiezen om zichzelf niet langer te verschuilen achter hun logo. Ondernemers die met hun missie het verschil willen maken, ik vertaal dit voor ze naar inspirerende teksten.

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Ik werk het liefste met klanten die gepassioneerd zijn over hun product of dienst. Klanten die weten wat ze willen, maar het lastig vinden om het te vertalen naar een blog.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Heel cliché misschien, maar voor de vrijheid. Vrijheid om te werken waar en wanneer ik wil. Het is perfect te combineren met mijn gezin en andere activiteiten. Ik wil heel graag mijn visie delen met de wereld, laten zien waar ik voor sta en dat kan ik alleen als ondernemer.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Ik heb mijn eigen fijne schrijfstudio aan huis. Ik sta rond 6.00 uur op, pak dan eerst me-time en ga een uur wandelen. Als ik terug ben gaan de jongens naar school en start mijn werkdag. Ik pak altijd als eerste een schrijfuurtje voor mezelf (mijn journal of eigen blog). Daarna kijk ik wat ik nog voor klanten mag doen. Ik ben het productiefst in de ochtend, qua blogs schrijven. ’s middags werk ik vaak aan mijn bedrijf: sleutel aan mijn vissie, werk aan mijn financiën, maak nieuwe plannen of plan mijn social media in.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Op dit moment doe ik het alleen. Het is nog goed te doen. Mocht ik op den duur meer klanten krijgen, dan besteed ik als eerste mijn administratie uit, de rest zie ik tegen die tijd wel.

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Ik heb een aantal ondernemers waar ik mee kan sparren. Dat is zo waardevol, anders is het echt een eenzame wereld. Ik raad iedereen aan om een buddy te zoeken, zo’n sparringspartner helpt je echt verder. Je kunt elkaar inspireren.

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Dat ik een volledig inkomen kan halen uit het schrijven voor mezelf en anderen. Dat ik een platform creëer waar ik anderen kan inspireren en cheerleaden om het mooiste uit het leven te halen. En dat met 20 uur werken per week.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!