Selecteer een pagina

Interview | Danielle Muit

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

Ik heb mijn bedrijf de toepasselijke naam Letters & meer gegeven. Ik ben tekstschrijver en dus altijd bezig met letters en woorden. Maar ik doe meer: ik ben SEO en social media expert. Vandaar de toevoeging meer

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Ik luister naar de naam Danielle, ben 45 jaar, 15 jaar getrouwd, moeder van twee leuke kinderen en we wonen in Alphen aan den Rijn. Ik ben gek op de kleur roze en ben een echt mensen-mens; ik doe graag leuke dingen met gezin, familie en vrienden. Mijn doel is om zoveel mogelijk koestermomenten te sparen. Mijn werk vind ik ontzettend leuk en daarnaast kun je mij vinden in de sportschool en op zolder, waar mijn scrapspullen staan. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met alle foto’s die ik maak. Ook ga ik graag naar musea voor moderne kunst. Inpakkunstenaar Christo is mijn favoriet.

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

Ben jij op zoek naar een ervaren, flexibele, proactieve en professionele SEO tekstschrijver voor jouw (website)teksten, blog- en nieuwsartikelen en/of social media berichten? Ik ben jouw vrouw!

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Ik werk voor veel verschillende soorten klanten en daar word ik het meest blij van. Ik hou van afwisseling en op deze manier word ik iedere keer opnieuw uitgedaagd voor een nieuwe doelgroep pakkende of informatieve teksten te schrijven. Ik werk onder andere voor een grote kredietmaatschappij, retailers, een sportschool, sieradenlabel, coaches, een dietist, webbureau’s en voor het onderwijs.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Ik heb na mijn studie Vormgeving & Communicatie altijd in loondienst gewerkt. Dat vond ik leuk zeker omdat je dan collega’s hebt en makkelijk kunt overleggen. Ik had altijd de droom om voor mezelf te beginnen maar de stap is best groot als je ergens ‘veilig en zeker’ zit om het onbekende in te stappen. Toen liet mijn gezondheid mij in de steek. Tijdens mijn herstel kwam het besef dat deze nare periode ook een kantelpunt kon zijn: de start van iets nieuws. Ik besloot ervoor te gaan en heb er tot de dag van vandaag geen spijt van. Zelf bepalen voor wie ik werk. MIjn eigen tijd indelen. Ideaal!

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Ik heb op onze zolder een hele fijne werkplek met veel roze. Ik zit daar van maandag tot en met vrijdag. Geen dag is hetzelfde gelukkig. Ik heb een aantal klanten voor wie ik vast werk en daarnaast heb ik veel losse opdrachten. Ik zit veel achter mijn laptop: of om te schrijven, of voor digitaal overleg of ik werk ideeën en plannen uit in mijn notitieboek. Loop ik ergens vast of heb ik even geen inspiratie? Laptop dicht en naar buiten voor een wandeling of naar de sportschool voor een uurtje fitness.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Ik werk voornamelijk alleen. Bij sommige opdrachten werk ik samen met webbouwers of fotografen. Ik ben druk bezig met het opzetten van een aantal vaste samenwerkingen. Perfect voor het bundelen van krachten zodat je samen grotere opdrachten kunt aannemen en ook erg leuk voor de contacten. Dan voelt het toch een beetje alsof ik collega’s heb want dat is het enige wat ik af en toe mis nu ik als freelancer werk.

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Ik heb een fijn en veelzijdig netwerk dus als ik vastloop of wil overleggen kan ik altijd bij iemand aan zijn jasje trekken. Verder ga ik maandelijks naar een netwerkborrel hier in Alphen aan den Rijn. Heel waardevol zijn die contacten met andere ondernemers.

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Mijn ultieme droom is eigenlijk al uitgekomen; ik doe wat ik het liefste doe. Ik heb nog wel een wens: ik zou het heel leuk vinden om een keer veel media-aandacht te krijgen door iets wat ik heb neergezet.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!