Selecteer een pagina

Interview | Bilitis Nieuwenhuijsen

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

De naam van mijn huidige bedrijf is Studio Bieb.

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Ik ben Bilitis, 41, getrouwd en moeder van 3 kinderen (dochter van 13 en 2 zoons van 11 en 7). Wij wonen in het gezellige Boskoop. Twee dagen per week ben ik nog werkzaam als leerkracht.

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

Ik maak unieke familietekeningen en (deels) gepersonaliseerde kleurplaten en illustraties voor zakelijke klanten.

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Ik vind het verschil tussen particuliere en zakelijke klanten leuk. De ene keer maak ik een mooie familietekening, de andere keer een gepersonaliseerde kleurplaat voor een bedrijf. Ook vind ik langere opdrachten, zoals het illustreren van een kinderboekje erg fijn. Juist de afwisseling van klanten maakt het leuk en afwisselend.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Ik ben er in gerold toen ik een jaar of 10 geleden begon met knuffels maken. Hoeveel knuffels kun je thuis kwijt? Later ging ik ook andere dingen maken. Mensen deden bestellingen en zo is het echt gaan lopen. Van wat laten zien op Facebook naar een webshop en blijven ontwikkelen. Zo ben ik 1,5 jaar geleden de kant opgaan die ik nu doe. Dit had ik nooit kunnen bedenken, mijn idee van de toekomst was juf worden.

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Op de dagen dat ik voor Studio Bieb werk, doe ik dat thuis. Ik ben zo gelukkig dat ik een mooie werkkamer heb. Ik breng eerst de jongste naar school, dan start ik langzaam op. Het fijne (en soms ook wel een valkuil) is dat je thuis bent en tussendoor iets in huis kunt doen. Een was bijv, gelukkig kan ik wel aan de slag als dat niet gedaan is. Het fijne vind ik dat ik thuis ben als mijn oudste kinderen thuis komen, ik de jongste kan ophalen.

Het voordeel van alles thuis hebben staan, is dat ik altijd even kan werken. Ook ’s avonds of in het weekend. Zelfs in pyjama kan ik even werken. Het lukt me wel steeds beter om de deur dicht te trekken en een dag niets te doen.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Ik doe momenteel al het werk nog zelf. Al is de administratie niet mijn ding. Ook zou ik wel een hele mooie luxe site willen inclusief goede SEO, alleen ben ik ook iemand die de touwtjes graag in eigen hand houdt, dus hou ik het voor nu bij mijn zelf te onderhouden site. Misschien als ik in de toekomst steeds meer ga verdienen, ik zulke zaken wel uit kan/ wil besteden. Zo gaat het steeds bij mij: eerst verdienen en dan investeren.

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Ik werk eigenlijk altijd alleen, ik heb wel mijn man met wie ik zo nu en dan kan sparren. Ik ben wel lid van diverse Facebookgroepen voor onderneemsters en daar kan ik terecht voor vragen en kom ik regelmatig handige tips tegen.

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Mijn ultieme droom is dat ik kan leven van mijn werk als illustrator en dat ik gevraagd wordt voor bekende merken/ mensen om te illustreren. Ook wil ik een lijn met Biebje, mijn poppetje gaan uitbreiden met allerlei producten.
Een eigen werkplek/ workshopruimte/ showroom buitenshuis lijkt mij dan ook nog erg fijn. Dan kan ik alles wat ik wil combineren. Ik zie het al helemaal voor mij, roze, bloemen, rood met witte stippen….

 

Bedrijfsinformatie

Sociale media

@studiobieb

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!