Selecteer een pagina

Interview | Annelou van Noort

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

Mijn naam Annelou van Noort is ook de naam waarmee ik via website en social media kanalen te vinden ben.

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Ik ben Annelou van Noort, Geboren op 1 mei 1974, opgegroeid in Heesch, gestudeerd in Tilburg, mama van Maartje, Maud en Teun, donkerblauw is mijn lievelingskleur, ik rij in een Fiat 500, houd van hardloop uitdagingen.

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

Ik ben zakgeldexpert en specialist in financiele opvoeding en educatie. Ik geloof namelijk dat ieder kind het verdient om positief te leren omgaan met geld. Dat iedereen leert hoe je bewuste keuzes kan maken zodat je kan geniet van geld.

Met mijn boeken, workshops, lezingen, lesmaterialen en trainingen deel ik slimme tools en praktische tips.

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Ik werk het liefste met de jongeren zelf. Dan weet je echt wat er speelt, leeft en kan je enorm mooie en waardevolle geldgesprekken voeren. Onderwijs, bedrijven en/of overheid boeken mij zodat de doelgroep gratis kan deelnemen. Enorm fijn om de drempel zo laag mogelijk te maken.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Eigenlijk wil ik al mijn hele leven ondernemer worden. Ik weet eigenlijk niet waarom, want ik kom niet uit een ondernemersgezin. Maar zelf aan de slag, eigen ideeën uitvoeren, zelfverantwoordelijk zijn geeft me enorm veel energie

Hoe ziet jouw werkdag eruit?Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Ik begin om 06.00 uur met mijn eigen ochtendroutine (schrijven, lezen, 1,5 uur full focus werken). Hierna ga ik naar een hele inspirerende werkplek in een molen. Ik heb een plek buiten huis echt nodig om de scheiding tussen privé en werk goed te kunnen laten werken.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Ik heb afgelopen 10 jaar absoluut geleerd dat je de werkzaamheden waar anderen beter in zijn, vooral moet uitbesteden. Al ben ik soms nog wel eigenwijs omdat ik veel zelf wil kunnen.

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Ik ben lid van 2 Mastermindgroepen en een netwerkgroep waarin ik actief deelneem. Heel fijn om met anderen te kunnen sparren. Om soms alleen te luisteren en mee te denken. En soms zelf hulp of een duwtje in de goede richting te krijgen.

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Mijn ultieme droom: dat ik ieder jaar een ‘bijna 18’ event mag organiseren. Een event waarbij jongeren praktische tips krijgen zodat ze de beste basis hebben voor hun financieel zelfstandige leven. Natuurlijk op een gave locatie, met lekker eten, interessante sprekers en en goed gevulde goodybag. Praten over geld mag namelijk best een feestje worden.

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!