Selecteer een pagina

Ik heb een bedrijfje…

Dit zinnetje brengt bij ons de kriebels!

“Hoi, leuk je weer eens te zien! Wat doe jij tegenwoordig voor een werk?
Ohh ik heb een klein bedrijfje, gewoon thuis hoor, dan ben ik bij de kinderen, gewoon voor er bij, leuk om wat leuks van te doen.”

Herkenbaar?

Er is niets mis mee om een bedrijf te runnen naast je gezin, gewoon thuis en misschien ook wel parttime. Sterker nog, dat doe ik ook! Ik werk drie dagen, achter de kledingkast van onze slaapkamer. Maar je zult mij nooit meer horen zeggen: Ik heb een bedrijfje.

10 Tips om als onderneemster tijd te besparen | Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) | De Online Onderneemster

Je maakt jezelf en je bedrijf klein, onbelangrijk en niet interessant. Je doet wat je leuk vindt, je verdient er ook nog iets mee en klanten zijn blij met je, daar is niets kleins aan. Nee, je hoeft geen 10K te verdienen, sterker nog je hoeft niet eens te weten dat 10K €10.000,00 betekent, dat duurde bij mij ook een tijdje. Jij bent jouw bedrijf en daar mag je trots op zijn! Of jouw doel nou is om €100 of €1.000,00  per maand te verdienen, dat is helemaal aan jou. Of je nou 60 uur per week of 24 uur per week wilt werken, dat ik jouw keuze.

Dit alles heeft NIETS met het succes van jouw bedrijf te maken.

Een eigen bedrijf hebben, wat voor een bedrijf dan ook, is veel werk. Een eigen bedrijf houdt in dat je constant bezig bent. Verkopen, inkopen, producten maken en dat zijn nog de eenvoudige dingen. Maar nu komt het: marketing, SEO, keuzes maken, samenwerken of niet, adverteren, administratie, plannen, focus houden, combineren van je thuissituatie met je bedrijf, budgetteren, social media, cursussen, sluit ik me bij deze club aan of bij die andere, of allebei.

Je bent heel veel bezig met je eigen bedrijf, maar alles wat je verdient is voor jezelf … Oké, de belastingdienst, hosting en andere partijen willen ook nog wel iets van jouw verdiende geld. Wat je daarna overhoudt is voor jezelf, betaal jezelf dan ook zeker een salaris uit, of dit nou €50,00 of €750,00 is, betaal jezelf uit! Zet ook geld apart om te investeren in je bedrijf, een nieuwe laptop, printer, cursus of eindelijk toch het inhuren van een Virtueel Assistente.

Zorg dat jij je “Elevator Pitch” klaar hebt

Vind jij het lastig om trots te vertellen over jouw bedrijf? Dat begrijp ik, het is ook lastig en het voelt toch snel als pochen… Dat is nergens voor nodig! Zorg dat je jouw praatje gewoon voorbereid hebt. De zogenaamde Elevator Pitch, een kort voorstel praatje over jou en je bedrijf, dit praatje duurt net zo kort als je normaal gesproken met iemand in de lift staat. Oefen dit stukje thuis, tegen jezelf, de kat of je zus, zorg dat jouw elevator pitch bij jou past en zorg hierdoor dat je nooit meer met je mond vol tanden staat en je vol trots kunt vertellen over jouw mooie bedrijf!

Suzan

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!