Selecteer een pagina

GirlyStuff

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Wat is de naam van je bedrijf?

GirlyStuff

Vertel eens wat meer over jezelf: Wie ben je, waar woon je, hoe jong ben je?

Margaret van Oers, moeder van drie en oma van (bijna) acht. Als ik hardop zeg dat ik 60 jaar ben, merk ik altijd een beetje verbazing bij mezelf. Ik voel me namelijk veel jonger! Mijn kinderen en ik zijn nogal globetrotters. Zelf woon en werk ik aan de Spaanse kust en mijn kroost is uitgewaaierd over Thailand, Noorwegen en Nederland. Veel videobellen dus én heerlijke reisjes!

Wat is jouw elevator pitch? (ofwel verkoop je bedrijf/wat je doet in 1 zin)

GirlyStuff haalt Thaise vrolijkheid naar Nederland met baggy broeken voor kinderen en volwassenen en accessoires in die prachtige Noord Thaise stijl met borduursels en pompoenen.

Voor welke klanten werk jij of wil je het liefst werken?

Mijn doelgroep bestaat vooral uit moeders (en oma’s) die kleding, tassen en andere hebbedingen zoals haaraccessoires en sleutelhangers zoeken die niet ‘dertien-in-een-dozijn’ zijn.

Waarom ben jij onderneemster geworden?

Het tijdschrift waarvoor ik op de redactie werkte, ging zoals heel wat andere titels op de fles. En op mijn 53e was het niet gemakkelijk om een andere baan te vinden! Ik boekte een vakantie van zes weken naar Thailand en liep daar tegen die lieve harembroekjes voor kinderen aan. Hét startsein voor GirlyStuff!

Hoe ziet jouw werkdag eruit? Waar werk je, thuis of op een (flex) kantoor?

Toen we aan ons grote Spaanse avontuur begonnen, sleepte ik de hele GirlyStuff voorraad aan boord van ons motorjacht, die in een haven aan de Middellandse Zee ligt. Nu wonen we in een ‘gewoon’ huis en ik heb op de begane grond een fijne werkruimte. Omdat ik een uitgesproken ochtendmens ben, werk ik meestal ’s morgens en zit ik later op de dag heerlijk in het zonnetje met een goed boek. Maar natuurlijk komt het met regelmaat voor dat ik fulltime aan de slag ben.

Doe je het werk alleen of besteed je (ook) werk uit?

Zoals in mijn e-mail handtekening staat ben ik ‘proud owner’ en werk ik alleen. Ik vind het super om creatief aan de slag te gaan met mijn webwinkel en mijn social media. Wel ben ik gezegend met een stiefzoon (die ook bij ons in Spanje woont) die de website gebouwd heeft en fotograaf is. Hij maakt alle productfoto’s en sfeerbeelden. Ook is hij degene die de bestellingen verstuurd als ik (weer eens) op reis ben.

Werk je samen met anderen / overleg je met collega onderneemsters?

Via een ouderwets papieren mailing die ik een paar jaar geleden verstuurde, ben ik in contact gekomen én bevriend geraakt met Felice van Baby en Kind. We appen, sparren, promoten elkaar en zijn elkaars geweten. Hier ben ik super happy mee.

Wat is jouw ultieme droom voor jouw bedrijf?

Voor nu is mijn grootste wens om weer naar Thailand te mogen reizen. Met de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai in het hoge noorden. Op ‘mijn’ markten loop ik als enige farang (buitenlander) om voor GirlyStuff in te kopen. Op de lange termijn is mijn ultieme droom om mijn webwinkel internationaler te maken, meer talen te installeren en nog meer mensen bereiken die net als ik weg zijn van niet alledaagse kleding en accessoires!

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!