Selecteer een pagina

Column | Waarom ik anderen verbaas

Het blijft grappig (nou ja, grappig is misschien niet helemaal het juiste woord eerder wonderbaarlijk) hoe anderen tegen online onderneemsters aankijken. Ik merk, zelfs na zeven jaar, dat ik mijzelf nog steeds moet verdedigen dat ik online onderneemster ben en dat ik Ivar maar hard laat werken. Want schijnbaar werk je niet hard als je online onderneemster ben. Des te leuker vind ik het dus ook om anderen te verbazen.

Waarom ik anderen verbaas _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Het leven als onderneemster is één groot feest

Zeven jaar, zolang ben ik al onderneemster. Je zou daarom denken dat vrienden en familie inmiddels wel weten wat ik doe. En toch voer ik nog steeds regelmatig het gesprek over het online ondernemen zijn en wat het nu eigenlijk inhoudt. Je zult zelf ook vast wel die metaforen kennen van het runnen van een bedrijfje, een leuk zakcentje verdienen of zelfs er een beetje bij klussen. Het beeld van wat veel vrienden en familie dat schijnbaar nog steeds heeft. Mijn leven als onderneemster is één groot feest, dus waar maak ik mij druk om?

Mijn verhaal verbaast anderen

Vroeger schoot ik meteen in de verdediging, dat ik echt wel een serieuze baan had en hier wel 40 uur werk aan had. Tegenwoordig noem ik alleen nog maar mijn omzet en wat ik daaraan overhoud. Niet dat ik zo van de centen ben, maar het schept wel een heel duidelijk beeld. Hiermee vallen mensen vaak even stil en krijg ik meestal een reactie als “Oh, maar dat is gewoon een royaal salaris.” Schijnbaar is het dus verbazingwekkend dat je als zelfstandige uit een online onderneming een goed salaris kunt halen.

Wat voor beeld scheppen wij als onderneemsters?

En waar het aan ligt dat anderen dit beeld van ons als online onderneemster hebben? Ik ben bang dat wij als vrouwen hier echt zelf de oorzaak van zijn geweest. Want hoe vaak heb jij vroeger in een gesprek verteld dat je een bedrijfje hebt? Wij als vrouwen hebben dus zelf dat beeld ooit gecreëerd. Zullen we dus nu afspreken dat we daar gewoon mee stoppen (en ons op dit gebied wat meer als mannen gaan gedragen ;))? Wij hebben een bedrijf waarmee wij onze salaris verdienen. En daar mogen wij (jij) echt trots op zijn!

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!