Selecteer een pagina

Column | Mijn onderneemstersreis

Deze column schrijf ik net voor mijn vakantie, volgende week begint mijn vakantie, terwijl dit Gea’s laatste week vrij is. Een week samen vrij dus, ik moet zeggen … best lastig als je samen voor klanten werkt. Maar het is allemaal goed gekomen! In deze laatste week rond ik alles af en zet ik alles in Trello zodat Gea er na haar vakantie zo mee verder kan, perfect systeem. En ook al zijn voornamelijk thuis deze vakantie, we willen elkaar niet “lastig vallen” tijdens onze vrije dagen.

Alle ballen in de lucht houden | Column over online ondernemen | Gea Simons | De Online Onderneemster

Voor mij voelt de zomervakantie altijd als Oud & Nieuw, meer dan op 1 januari.

De zomervakantie is voor mij echt: nadenken over de volgende periode voor de Online Etaleuze. Wat wil ik, waar wil ik heen, wat wil ik leren & welke werkzaamheden maken me blij en welke werkzaamheden moeten misschien wel verdwijnen. In het begin van mijn huidige bedrijf, wisselde ik best veel van aanbod, werkzaamheden en wat dat waarvan ik dacht dat dat HET was, later bleek dat dat het toch niet was. Daar leer je alleen maar van & is ook gewoon heel logisch.

Dit vertel ik mijn nieuwe klanten ook altijd

Ik heb klanten die net starten met hun bedrijf, maar de meesten zijn al een tijdje bezig en willen iets veranderen, toevoegen of een volledig nieuw bedrijf (erbij) beginnen. Mijn advies: Kies een algemene naam voor je dienst of nieuwe bedrijf(stak) want in de loop van tijd pas je je aanbod aan, vind je sommige werkzaamheden veel leuker dan andere taken en gooi je dus zomaar je aanbod weer om. Dit geldt ook voor webwinkels, je start met een kleine collectie, vliegt daarna vaak van hot naar her om vervolgens te komen bij het assortiment dat helemaal bij jou past. Daarna blijf je natuurlijk finetunen, maar dat gebeurd vaak vooral door de markt, waar vraagt de klant om.

Betekend dit dat als je eenmaal langer onderneemt je niets meer kunt of wilt wijzigen?

Nee zeker niet. Ik kijk dus iedere zomervakantie naar hoe mijn jaar gegaan is, wat ik leuk vond en wat toch tegenviel. Dat ga ik ook deze zomer weer doen, ik weet nu al dat er een en ander gaat veranderen, wat en hoe … dat ga ik uitvogelen in de zon in de tuin.

Ook kijk ik wat ik nog graag wil leren, waar wil ik me in verdiepen, wat wordt misschien wel mijn specialisatie. Dit jaar heb ik deze al voor de zomervakantie gevonden. Ik ben bezig met een training waarmee ik klantbelevingstrainer word! Hierover vertel ik jullie later (veel) meer

Ik wens jullie allemaal een heerlijke zomer.

Liefs Suzan

 

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!