Selecteer een pagina

Column | Laat me met rust

Laat me met rust, ik kan het wel uitschreeuwen. Mijn WhatsApp blijft continu piepen, ik word de hele dag al gebeld en mijn mailbox komt maar niet leeg. Ik word gewoon gek zo. Waarom heeft IEDEREEN mij juist nu nodig, net nu ik me even goed moet concentreren?

Column _ Laat me met rust _ Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) _ De Online Onderneemster

Het is weer eens zo’n dag

Normaal laat ik mij niet zo gek maken, maar vandaag kruipt het echt onder mijn huid en kan ik het allemaal niet goed hebben. Ik moet dan echt mijn best doen om telefoontje zoveel net zo vriendelijk te beantwoorden als het eerste telefoontje van de dag. Heb jij ook van die dagen? 

Hutje op de hei

Op dagen als deze trek ik mij het liefst terug naar een hutje ergens op de hei. Gewoon even geen telefoon en internet, even geen mensen om mij heen, alleen even ik. Zodat ik mij kan concentreren op het schrijfwerk dat moet gebeuren. Ik wil mijn to do lijst vandaag natuurlijk wel af krijgen. Tijd voor drastische maatregelen dus.

Mijn oplossing

Voor mij werkt op dit soort dagen maar één ding. Alles uitzetten. Mijn telefoon staat daarom nu op stil, mijn e-mailprogramma staat uit en ook sociale media gaat niet meer open vandaag. Mij afsluiten van alle communicatie is het enige dat voor mij werkt. En als ik het echt even niet meer trek, dan ga ik lekker even in bad om mijn hoofd leeg te maken. Dan kan ik er daarna weer fris en fruitig tegenaan.

Wat doe jij als het je allemaal te veel wordt?

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!