Selecteer een pagina

Column | Hoe ga jij om met de combinatie privé en thuiswerken

Het C woord, ik ga hem toch noemen, ook al is iedereen hem meer dan zat. Die Corona zit ons allemaal in de weg, bij sommigen gaan de kinderen weer volledig naar school, zwemles en speeldates. Bij sommigen van ons zijn de pubers nog steeds veel thuis en bij anderen werkt manlief al vanaf maart ook thuis.

10 Tips om als onderneemster tijd te besparen | Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) | De Online Onderneemster

Dit laatste is bij mij, Suzan, zo. Wie mij van te voren had gezegd dat wij maanden met ons 5 thuis zouden zijn, zonder school, sport en werk buiten de deur… die had ik voor gek verklaard en gevraagd of diegene vast een plekje voor me kon reserveren in een rust oord 😉

Sinds begin september gaan ze alle drie weer naar school, wat heerlijk! Vooral voor henzelf hoor, ik ben inmiddels helemaal gewend aan iedereen om me heen. Onze kinderen zitten al op het MBO en HBO en geloof het of niet, hun roosters zijn zo dat er alsnog altijd iemand thuis is. Mijn man werkt aan de andere kant van het land en werkt dus nu vanaf maart ook al thuis. Eerst samen met mij op kantoor (achter de kledingkast in onze slaapkamer 😉 ) maar nu in zijn eigen kantoor die we deze zomer gebouwd hebben in de garage.

Maar goed, ik dwaal af

De combinatie privé en thuiswerken is in mijn geval heerlijk en lastig tegelijk. Ik vind het heerlijk om vanuit huis te werken, op mijn eigen tijden, tempo en voorwaarden. Ik hou ook van de afleiding van onze huisdieren, de postbode en ieder langs vliegend vogeltje… Inmiddels weten de kinderen ook dat als de deur zicht zit, ik aan het werk ben en ze niet mogen storen voor schone sokken, maar altijd voor andere / echte problemen of een kus.

Maar “men” denkt toch nog steeds: Suzan: die is altijd thuis! Dus die kan wel even komen helpen, even oppassen, heeft altijd tijd voor thee en kan wel ff voor mij langs de appie… Ik geef altijd duidelijk mijn werkdagen aan (maandag, dinsdag en donderdag) maar dit blijft altijd een lastig dingetje. Ik doe het zelf ook hoor, tuurlijk kan de tandarts op donderdag, ja hoor verzet mijn afspraak maar naar maandag of ja mam gaat wel ff mee naar de dinsdagmarkt.

September voelt voor mij altijd als een nieuw jaar, dus dit jaar ga ik echt ook zelf verschil maken tussen mijn werkdagen en vrije dagen!

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!