Selecteer een pagina

Column | Fotograferen voor je bedrijf

Gea en ik (Suzan) zijn beiden dol op fotograferen, Gea fotografeert al wat langer & ik kocht vorig jaar een goede camera. Toch gebruiken we weinig eigen foto’s voor onze websites en social media kanalen.

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Zelf fotograferen?

Vorig jaar was ik met mijn man een paar daagjes op Texel, ik maakte zoals gewoonlijk veel foto’s met mijn Iphone, maar ik zei tegen mijn man, terwijl we een heerlijk taartje aten op een fotogenieke locatie, dat ik zo graag echt mooie foto’s wilde leren maken. Ik dacht ik dit niet zou kunnen, ik heb vaak last van mijn rug en handen, dus ik zei tegen mijn man: och als ik dat toch eens zou kunnen. Mijn man zei: Suus, je hoeft toch ook geen fotograaf te worden en de hele dag op je knieën in het gras te liggen. Hij had natuurlijk helemaal gelijk!

Het idee liet me niet meer los

Zoals ieder idee moet dit meteen, het liefst gisteren, uitgevoerd worden. Zeker omdat ik eigenlijk al jaren met dit idee rondliep, maar ik mijn gedachten niet kon omzetten naar hoe het wel kon. Ik besloot een camera te zoeken en hiermee ook zakelijke foto’s te gaan maken, in eerste instantie voor mijn eigen website en social media kanalen, maar later ook voor andere onderneemsters, via een soort beeldbank-website. Ik zocht goed, kreeg tips en kwam uit bij een Canon camera, uiteraard werd daar meteen eea bij gekocht, zoals een mooie band, een tweede lens en andere handige attributen.

Maar leren fotograferen, dat doe je niet zo maar

Ik speelde wat met de camera, het was winter, dus ik dacht, als het lente wordt, dan gaat het allemaal lukken met beter licht… Ik had het idee dat ik voor gek stond met mijn camera in de dierentuin, het bos en in een leuk straatje. Wat je jezelf toch wijs kunt maken he. Het werd tijd voor actie! Ik besloot een workshop bij Jasja te volgen. Wauw wat was dit leuk! Ik heb echt plezier gekregen in fotograferen! Inmiddels oefen ik best veel, al is dit natuurlijk nu bijna alleen thuis vanwege Corona. Ik merk dat ik wel echt bezig moet blijven met de camera om alles goed te blijven onthouden. Mijn camera ging mee naar Texel, daar maakte ik heerlijk foto’s in de duinen.

Zakelijk fotograferen

Zakelijk fotograferen vind ik nog wel een kunst hoor, ik gebruik voor mijn website nog gewoon de foto’s die door fotografen zijn gemaakt en voor social media combineer ik deze met stockfoto’s. Voor een goed zakelijk portret moet ik toch echt bij een fotograaf zijn, ik kan trouwens sowieso geen selfies maken met mijn camera 😉 Ik moet echt nog heel wat oefenen voor ik eigen foto’s kan gaan gebruiken voor mijn website, fotografen hebben niet voor niets een opleiding gevolgd! Maar ik blijf oefenen zodat ik in ieder geval voor mijn eigen gebruik eigen foto’s kan maken.

Gea en ik hebben dit jaar afgesproken om met Team Something Ilse, waar wij beiden in zitten samen met Ilse, de eigenaresse van Something Ilse, op pad te gaan om foto’s van elkaar te maken, dat plan loopt wat vertraging op, je weet wel waarom 😉 maar in 2021 gaan we zeker de stad in om toffe foto’s van elkaar te maken.

Ben jij fotograaf?

Ben jij zelf fotograaf en wil je graag meer bekendheid voor jouw mooie bedrijf? Meld je dan bij ons aan! Wij plaatsen een mooi stukje over jouw bedrijf op onze site & bevelen je aan bij onze klanten.

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!