Selecteer een pagina

Column | Feestdagen, ben ik, voor mijn bedrijf, al klaar?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Ik stuur in december bewust geen cadeau naar mijn klanten, ik kies voor een ander, uniek tijdstip. Ik kies liever voor het voorjaar of na de zomervakantie of gewoon tussendoor een keer. Dit scheelt drukte in december, maar ook val je veel meer op, in december worden al veel cadeautjes verstuurd (wat overigens geweldig vind!) maar in, bijvoorbeeld maart, verwacht niemand iets, daar hou ik van.

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Vorige week schreef ik het blog: Ben jij al klaar voor de feestdagen?

November en december zijn gewoon altijd druk, ook bij ons, met 3 pubers, vieren we toch vaak nog even Sinterklaas, we hebben ook veel verjaardagen in deze maanden & kerst geeft mij gewoon standaard stress, tsja het is wat het is. Daarom kies ik er bewust voor om voor mijn bedrijf voor rust te kiezen.

Geen nieuwe lanceringen, klanten of (online) events voor mij

Laat ik voorop stellen, ik ben geen winter type, ik zou het liefst in de winter onder n warm dekentje kruipen en er zo eind maart weer onderuit komen. Maar goed, zo werkt dat niet 😉 Toch kies er privé bewust voor om wel op visite te gaan (als dit allemaal mag ivm Corona), wel Sinterklaas te vieren en gewoon die kerstboom 6 december te kopen en het weekeind er na vol enthousiasme op te zetten.

Zakelijk doe ik dit anders

Zakelijk gezien kies ik voor rust. Geen lanceringen, nieuwe klanten (ook al zijn ze zooooooo leuk) of (online) events voor mij in december. Ik ben dol op (nieuwe) klanten, maar ik weet dat ik mijn hoofd er niet genoeg bij heb in december, dus ik geef gewoon netjes aan dat ik in Januari weer tijd genoeg heb en dan heel graag samen aan de slag ga. Uiteraard werk ik gewoon door tot, meestal, 23 december, ik werk dan gewoon voor mijn huidige klanten, dat vind ik echt heerlijk. Hen ken ik al en dat geeft me juist alleen maar energie. Ook werk ik aan mijn bedrijf. Nieuwe ideeën klaar zetten voor januari en februari en plannen maken voor de rest van het komende jaar.

Liefs Suzan

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!