Selecteer een pagina

Als online ondernemer krijg je met heel veel zaken te maken zoals inkopen van producten, huisstijl ontwerp, marketing, verpakken en verzenden, wetgeving en website bouwen en onderhouden. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen en zijn er gespecialiseerde bedrijven die jou als onderneemster kunnen helpen je bedrijf op te zetten en te verbeteren.

B2B voor online onderneemsters

Op B2B voor online onderneemsters vind je een database met bedrijven waar ik zelf ervaring mee heb, dan wel ik een goede samenwerking mee heb opgebouwd. Kortom ik ken elk van de ondernemers/bedrijven persoonlijk waardoor ik ze ook met vertrouwen aan je durf aan te bevelen. Klik op de tabbladen en vervolgens op één van de knoppen om meer te lezen over de ondernemer of het bedrijf.

(de database is nog in opbouw en daardoor zeker nog niet compleet)

Acquisitie

Jij bent goed in wat je doet in je online onderneming, hebt het helemaal jouw ding gemaakt. Maar om je brood te verdienen zullen er ook nieuwe klanten moeten komen. En of dat het nu gaat om bellen naar die supertoffe winkel of je daar je producten maar neerleggen of naar potentiële klanten met wie je al eens e-mail contact hebt gehad, zomaar bellen is en blijft best eng. Acquisitie plegen is een dan ook echt vak apart. Zie jij er elke keer als een berg tegenop om te bellen naar (potentiële) klanten of verkoopadressen? Stel je het elke keer weer uit? Besteed dan dit gedeelte eenvoudig uit aan specialisten.

Studio Online Marketing | Acquisitie | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Adverteren

Pff adverteren, je weet dat het goed is te doen. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen en hoe je de advertenties moet instellen en opzetten. Herkenbaar? Vraag dan om hulp van de experts! Zij weten als geen ander hoe jij het meeste uit je advertenties kan halen!

Boekhouding

Boekhouden is een klus waar niemand echt blij van wordt. Het is zeker niet mijn favoriete onderdeel van het online onderneemster zijn. Met een online onderneming ontkom je er echter niet aan. Crediteuren, debiteuren, plussen en minnen, het hoort bij het ondernemer zijn. Hoe fijn is het dan als een groot deel van je boekhouden voor je wordt gedaan? Dat kan met een online boekhoud programma of door een boekhouder in te schakelen.

Banken

Ik kan natuurlijk een lijst met alle banken opnoemen, maar die vind je wel via Google. De banken die hieronder staan kan ik echt aanbevelen omdat zij gunstige tarieven hebben, dan wel andere voordelen waardoor het als online onderneemster fijn is je hierbij aan te sluiten.

Coaching

Bij online ondernemen komt behoorlijk veel kijken. En dat je niet overal verstand van hebt is logisch, je kunt tenslotte niet alles weten. Gelukkig zijn er coaches op verschillende gebieden die jou op weg kunnen helpen met jouw mooie online onderneming.

De Online Etaleuze | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster Hilde Radt | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Cursussen

Als online onderneemster is het goed je te blijven bijscholen. Je kunt altijd meer leren over zaken als e-mail marketing, sociale media, online vindbaarheid, het schrijven van teksten, een online bedrijf runnen en boekhouding. Hieronder een overzicht van cursusaanbieders die ik je van harte kan aanbevelen.

Domeinregistratie en hosting

De basis voor je website ligt bij de registratie van een domeinnaam en en de keuze van een websitehosting. Hierbij hangt veel af van wat je bereid bent om te betalen en wat je bereid bent om zelf te doen. Hieronder een overzicht met verschillende hosting partijen.

E-mail marketing

Nog steeds is een nieuwsbrief een perfect medium om je klanten op de hoogte te houden en top of mind te blijven bij je klanten. Doordat je regelmatig in beeld komt, zal een klant eerder aan je denken als hij of zij iets nodig heeft. Wat mij betreft is een nieuwsbrief dan ook een must voor elke online bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van verschillende e-mail marketing aanbieders waarmee jij jouw perfecte nieuwsbrief kan verzenden.

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is echt een vak apart. Veel online bedrijven denken dit wel even zelf te kunnen doen, toch adviseer ik je om gelijk vanaf het begin te zorgen voor een mooi huisstijl. Laat dit door een specialist ontwerpen, het is de investering echt waard! Hieronder vind je een overzicht van grafische ontwerpsters die ik je kan aanbevelen.

Lieke Ontwerpt | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Online marketing

Dat online marketing een vak op zich is weet ik als geen ander. Ook ik heb hier de eerste jaren flink mee geworsteld. Gelukkig zijn er onderneemsters die zich hierin gespecialiseerd hebben. Laat je adviseren en helpen met de online marketing van jouw bedrijf en maak jezelf hierdoor zichtbaar(der) voor jouw klanten. Onderstaande aanbieders kan ik je absoluut aanbevelen.

Studio Online Marketing | Online marketing | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Persberichten

Wil je meer aandacht voor je bedrijf, je producten, je diensten of je event? Dan kun je persberichten versturen naar verschillende (online) media bureaus en bloggers om het onder de aandacht te brengen. Een PR-bureau kan je hier heel goed bij helpen omdat zij beschikken over een lijst van vele duizenden pers-adressen en bovendien heel goed weten hoe je het beste een persbericht kunt opstellen.

Sociale media

Voor een online onderneemster is sociale media onmisbaar, maar wat kun je soms gek worden van die algoritmes. En denk je het eindelijk door te hebben, veranderen ze die algoritmes weer. Gelukkig zijn er sociale media goeroes die op de hoogte zijn van alle nieuwste wijzigingen en die jou verder kunnen helpen met het zichtbaar worden op sociale media.

Studio Online Marketing | Sociale media | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Tekstschrijvers

Je hebt in je hoofd je verhaal zitten en weet wat je bezoekers wil vertellen. Maar nu moet dat verhaal in je hoofd nog omgezet worden naar een strakke tekst die de aandacht trekt en lezers aanzet tot actie. En laat schrijven nou net niet je sterkste kant zijn. Gelukkig zijn er onderneemsters die van schrijven juist hun werk hebben gemaakt en jou daar heel goed bij kunnen helpen.

Verpakken

Verkoop je producten die verzonden moeten worden? Dan heb je ook verzendverpakkingen nodig. Waarschijnlijk heb je zelf al gedacht aan verpakkingen om te verzenden als brievenbusdoosjes, verzenddozen en verzendzakken. Maar je maakt jouw verzending pas echt speciaal door je producten als cadeau in te pakken. Hieronder een overzicht van (cadeau)verpakking leveranciers.

Velpack | B2B voor online onderneemsters | De Online Onderneemster

Verzekeraars

Ook als online onderneemster zul/kun je jezelf voor bepaalde zaken als arbeidsongeschiktheid, inboedel en rechtsbijstand verzekeren. Hieronder een overzicht van verzekeraars die deze verzekeringen ook aanbieden aan onderneemsters met een eenmanszaak.

Verzenden

Als je producten verkoopt via je online bedrijf ontkom je er niet aan, het verzenden van bestellingen. In Nederland zijn er meerdere mogelijkheden, zowel direct bij de verzendpartij als via een tussenpersoon. Hieronder de verschillende mogelijkheden.

Virtueel assistentes (VA's)

Je hebt als online onderneemster een doel, een ambitie die je wilt waarmaken. Maar soms word je als onderneemster beperkt omdat je je niet 100% kunt focussen op de groei van jouw online bedrijf. VA’s (virtuele assistentes) zijn dan een geweldige oplossing. Doordat zij allerlei tijdrovende taken uit handen nemen, kun jij je weer richten op de kern van je bedrijf en geld verdienen. VA’s kun je inhuren voor zaken sociale media, onderhouden en vullen van je website, marketing en boekhouden. Elke VA heeft haar eigen expertise waarmee zij jou op weg kan helpen.

Webwinkel hosting

Wil jij een webwinkel beginnen of misschien wel overstappen? En wil je liefst zo min mogelijk zelf moeten doen? Dan kun je het beste kiezen voor een kant en klare webwinkel hosting.

CCV Shop _ B2B voor online onderneemsters _ De Online Onderneemster

Deze pagina bevat affiliate linken.