Selecteer een pagina

Column | Als dingen anders lopen dan je had gepland

Als je mij kent weet je dat ik volgens een strakke planning werk. Ik moet wel, anders verlies ik mij in werkzaamheden die echt niet nodig zijn. Je kent dat vast wel. Leuke afbeeldingen maken voor sociale media, nieuwe gratis weggevers maken, kijken waar ik mijn website nog beter kan maken. Prima natuurlijk als je tijd overhebt en niets beters te doen hebt, maar in mijn geval is dat maar zelden. Dus houd ik mij aan mijn mooie strakke planning. Maar ja…. anderen kennen natuurlijk die planning niet. En dan kunnen dingen anders lopen dan je had gepland.

Als dingen anders lopen dan je had gepland _ Column over online ondernemen door Gea Simons _ De online onderneemster

Hoe Corona roet in mijn eten gooide

Het Corona tijdperk…. Voor een structuurjunkie als ik waren de afgelopen maanden een ramp. Ik was ineens van fulltime onderneemster naar parttime juf/onderneemster met een vleugje mama gegaan. Zelfstandig schoolwerk maken zat er voor mijn zevenjarige echt nog niet in. Steeds liep mijn planning dus weer spaak en kwam ik maar niet door mijn To Do lijst heen. En dat voelde voor mij net als een bureau dat vol ligt (kan ik ook niet goed tegen). Het gevolg: slapeloze nachten omdat de onafgemaakte To Do’s maar door mijn hoofd heen bleven spoken. Dat ging ik zeker geen maanden volhouden, tijd voor verandering dus.

Een andere dagplanning

Het klinkt natuurlijk logisch, en achteraf had ik dit gelijk moeten doen, maar de oplossing lag voor de hand. Ik moest gaan werken met een andere dagplanning. Ik stond weer vroeg op om al voor het ontbijt een uur te kunnen werken. De ochtend hield ik helemaal vrij zodat ik mij kon focussen op het juf zijn en ’s middags deed ik mijn onderneemsters pet op. Ik zeg lang leve de iPad 🥳.

Er was één regel die ik wel tijdelijk moest overtreden: werken in de avond- en weekenduren. Het kon helaas even niet anders. Want de vraag naar mijn hulp nam in deze periode alleen maar toe. Ik moest de 40 uur ergens vandaan halen. 

Gelukkig is nu de rust weer teruggekeerd en kan ik mijn enigszins normale ritme weer oppakken. Maar deze periode heeft mij wel aan het denken gezet.

Tijd van bezinning

Misschien heb jij het ook wel gehad, die tijd van bezinning. Het “opgesloten” zitten, je leven anders in moeten delen heeft mij echt aan het denken gezet. Waar ik een mooi vijf jaren plan had uitgestippeld, besef ik mij nu dat ik geen vijf jaar meer kan wachten. Ik moet als bedrijf groeien. En dat is natuurlijk alleen maar positief. Ik ben nu dan ook bezig met mijn vijf jaren om te gieten naar een zes maanden plan en een daarbij passende begroting en To Do lijst aan het maken. Want als ik iets wel heb beseft tijdens deze crisis is dat je moet kunnen omdenken en je blik moet houden op groei van je bedrijf.  

Ik weet dat het voor veel ondernemers echt niet makkelijk is (geweest). Maar ik ben er van overtuigd dat als je bij de pakken neer gaat zitten en je hoofd laat hangen, je bedrijf alleen maar in een neerwaartse spiraal komt. 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!