Selecteer een pagina

Column | Alle ballen in de lucht houden

Eigenlijk is het al een taak op zich, moeder zijn. En dan heb ik nog maar één kind. Het dagelijkse ritueel samen met de dingen die in huis moeten gebeuren en het actief meedoen op school als klassenouder, luizenmoeder en kerstcommissie vergt al behoorlijk veel tijd. Toch lukt het mij om daarnaast een onderneming te hebben, tijd vrij te maken voor mijn man, het huishouden te doen, eigen tijd te creëren en ook nog een sociaal leven er aan over te houden. Wat mijn geheim is om alle ballen in de lucht te houden? 

Alle ballen in de lucht houden _ Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) _ De Online Onderneemster

Mijn geheim om niet gek te worden

Je hebt een druk leven als moeder, vrouw van, onderneemster, sportster, vriendin, huishoudster, …… Ik kan op de stippen nog wel even doorgaan. Eigenlijk is het te gek, alle ballen die je als vrouw zijnde in de lucht houdt. En toch doen we het, elke dag opnieuw, jaar in jaar uit. Veel van ons zijn er beste bedreven in geworden, anderen verzuipen er soms in. Ik behoor tot de eerste groep, ik ben er inmiddels best bedreven in geworden. Ik heb simpelweg geleerd om keuzes te maken. Het huis hoeft namelijk niet altijd spik en span te zijn, de was mag best nog een paar dagen ongevouwen in de mand blijven liggen en het gezin blijft ook gewoon doorgaan als jij een keer tijd voor jezelf neemt.

Maar keuzes maken is niet mijn grootste geheim. Mijn geheim zit in het plannen. En iedereen die mij kent zal nu beginnen met lachen, want ik ben een überplanner. Vroeger had ik overal lijstjes met wat ik ging doen, moest doen. Tegenwoordig gebruik ik een handige app, Microsoft To Do. Voor mij helpt het enorm dat ik overzicht heb op wat er moet gebeuren en op welk moment.

Mijn dag van uur tot uur

Of beter nog, van half uur tot half uur. Want zo nauwkeurig is mijn planning. Van opstaan tot naar bed gaan, van huishoudelijke taken tot sociale media berichten inplannen, het staat allemaal in mijn to do lijst. Anderen, misschien jij ook wel, zouden gek worden van zo’n schema. Maar geloof mij, het werkt. Het geeft simpelweg rust als je weet wat er moet gebeuren. En als mijn dag anders loopt omdat ik een gezellige lunch heb, geen probleem. Ik heb zelfs reserve tijd ingepland zodat ik werk ook op een ander moment kan doen als dat nodig is.

Werken met een timer

Op drukke dagen ga ik zelfs een stapje verder en werk ik met een timer. Is mijn taak af en heb ik tijd over dan ga ik door naar de volgende. Is mijn taak niet af, dan stop ik en zet ik het bij de reserve tijd om het af te maken. Het werkt heerlijk. Simpelweg omdat ik op deze manier mijn focus houd bij wat ik moet doen in plaats van tien dingen tegelijk willen doen.

Lukt het jou alle ballen in de lucht te houden?

Nou zeg eens eerlijk, lukt het jou alle ballen in de lucht te houden? Deel het hieronder. En deel gerust ook je tips hoe jij het voor elkaar krijgt. Eén ding in ieder geval ter geruststelling, je bent niet de enige! 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!