Selecteer een pagina

7 tips voor een perfecte werkplek

Negen van de tien online onderneemsters werken vanuit huis. Een keuze die bewust is gemaakt omdat het goed te combineren is met het runnen van een huishouden en het hebben van kinderen bijvoorbeeld. Ook scheelt het enorm in de kosten. Maar werken vanuit huis heeft ook zijn valkuilen, zeker als het gaat om de werkplek. Hoe vaak zit je als online ondernemer niet gewoon lekker aan de keukentafel met de kinderen die om je heen rennen? Erg lastig om je focus zo te bewaren. Een eigen werkplek is wat ons betreft dan ook een must. Vandaag delen we onze 7 tips voor een perfecte werkplek!

7 tips voor een perfecte werkplek _ Handige tips en informatie voor de online onderneemster (in spé) _ De Online Onderneemster

Tip 1 | De perfecte werkplek is afsluitbaar

Als onderneemster is het belangrijk dat je jezelf kunt concentreren op je werk. Zijn er anderen in huis, dan is het dus heel fijn dat je jezelf even helemaal kunt afsluiten van wat er verder in huis gebeurd. Daarom alleen al is een afsluitbare werkplek erg fijn. Maar er is nog een tweede reden die minstens zo belangrijk is. Je hebt ook tijd voor jezelf en je gezin nodig. Als je op een kantoor werkt doe je ook de deur achter je dicht als je klaar bent. Ditzelfde geldt ook voor online onderneemsters, doe de deur dicht als je klaar bent en geniet van je vrije tijd. Morgen is er weer een dag.

Tip 2 | Zorg voor natuurlijk licht

Natuurlijk licht zorgt voor meer productiviteit. Zo kunnen we ons beter concentreren, zijn we alerter en werkt het korte termijn geheugen ook beter als wij regelmatig blootgesteld worden aan natuurlijk licht. Zorg daarom voor een ruimte met een groot raam zodat je voldoende natuurlijk licht op je werkplek hebt.

Tip 3 | Een bureau en stoel op de juiste hoogte

Juist omdat je de hele dag aan het werk bent is een goede werkhouding enorm belangrijk. Investeer dus zeker in een bureau en stoel die je op de juiste hoogte kan instellen. Daarnaast is het goed voor je nek als je computerscherm ook op de juiste hoogte staat. Werk je op een laptop koop dan ook een laptop standaard en los toetsenbord zodat je goed rechtop kan zitten tijdens het werken.

Tip 4 | Een eigen koffiehoek

Genoeg drinken wordt nogal eens vergeten als je geconcentreerd bezig bent. Maak het jezelf daarom gemakkelijk en zorg voor een eigen koffie (thee) hoek met een klein koffiezetapparaat en/of waterkoker bij je werkplek. Ook kun je hier een waterkan zetten met bijvoorbeeld munt erin. Zo kun je jezelf snel en makkelijk voorzien van wat te drinken. 

Tip 5 | De overzichtelijke werkplek

Als je aan het werk bent verzamel je al snel van alles om je heen. Een pen en kladblok om dingen op te schrijven, een kopje, een telefoon, nog een pen omdat je de andere niet kan vinden, nietmachine, …….. Voor je het weet is je bureau een grote chaos. Zorg daarom voor een overzichtelijke werkplek met bijvoorbeeld een pennenbakje en een houder voor je telefoon. Een opgeruimde werkplek zorgt voor een opgeruimd hoofd en helpt je beter te concentreren. Bovendien scheelt het veel zoekwerk.

Tip 6 | Groen geeft zuurstof

Planten zijn perfect voor op een werkplek. Ze verschonen de lucht, verlagen stress en helpen je bijkomen na een drukke werkdag. Bovendien staat het ook nog eens leuk!

Tip 7 | Beweging

Hoe fijn je werkplek ook is, je lichaam heeft beweging nodig. Zorg daarom ook voor ruimte om even te kunnen bewegen. Doe wat squads na een half uur werken, ga tijdens de lunch even buiten wandelen, doe zittend oefeningen terwijl je aan het werk bent.

 

 

Dit blog bevat affiliate linken.

 

Is dit blog ook interessant voor je vrienden? Deel het dan eenvoudig via onderstaande knoppen!